ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΡΦΩΤΙΚΗ

Εκπαιδευτής: Χρήστος Δημητρακόπουλος

Η Χαρακτική και η Καρφωτική πολύτιμων λίθων (Αδαμαντοδεσία) αποτελούν σημαντική εξειδίκευση στον κλάδο της αργυροχρυσοχοίας και ενδείκνυνται για όσους κατέχουν βασικές γνώσεις στην κατασκευή κοσμήματος και επιθυμούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Ως ξεχωριστές και ιδιαίτερες τεχνικές έχουν τα δικά τους μοναδικά εργαλεία και για την εφαρμογή τους προϋπόθεση είναι η απόκτηση ειδικών γνώσεων. Η Γεμολογία είναι ένας κλάδος ξεχωριστός και απόλυτα σχετικός με το μάθημα της Αδαμαντοδεσίας, επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από την ύλη.

Τα μαθήματα Χαρακτικής – Καρφωτικής έχουν ως σκοπό, να φέρουν τον μαθητή σε μια πρώτη επαφή με τα καινούργια εργαλεία, με τον τρόπο χρήσης τους καθώς και να προσφέρουν συνεχόμενη πρακτική εξάσκηση στα πρώτα βήματα της χάραξης μετάλλων και της τοποθέτησης πολύτιμων λίθων. Παράλληλα, μια εισαγωγική αναφορά στην επιστήμη της Γεμολογίας θα ενισχύσει τις γνώσεις του μαθητή που σχετίζονται με το συγκεκριμένο μάθημα.

 

Στόχος αυτού του μαθήματος είναι η απόκτηση των βασικών γνώσεων στις σημαντικότερες τεχνικές, η εφαρμογή τους πάνω στο κόσμημα και η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που χρειάζονται για την ευκολότερη μεταπήδηση σε πιο απαιτητικές τεχνικές καρφώματος στο μέλλον.