ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΑΘΗΝΑ 2017

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε ταχύρρυθμα σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας στη Αθήνα με κλειστά τμήματα 4-6 ατόμων ανά τμήμα και συνολικής διάρκειας 4 εβδομάδων (80 ωρών). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν το Ιούνιο του 2017 και απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους με διαφορετική ύλη για την κάθε περίπτωση. Όσοι επιλέξετε να παρακολουθήσετε το τμήμα των αρχαρίων έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε εξαρχής και το τμήμα των προχωρημένων αποκτώντας, μέσα σε 4 εβδομάδες, γνώσεις 1 έτους (σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολή μας) ή 2-3 ετών (σε άλλες Σχολές – εργαστήρια κοσμημάτων).

Έχοντας τις μόνιμες εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη μεταφέρουμε μαζί με τις γνώσεις και τον εξοπλισμό μας σε χώρους που μας φιλοξενούν για ορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε με ένα εργαστήριο με τόσο οργανωμένο εργαστηριακό περιβάλλον όσο και φιλικό προς τους μαθητές – Δημιουργούς.

Το εργαστήριο βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο, Πηλέως 4, στο 2ο όροφο. Πατήστε εδώ για να δείτε το χάρτη.


ΥΛΗ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
(Α’ κύκλος μαθημάτων – 2 εβδομάδες):

 1. Εισαγωγή: Σύντομη αναφορά στο σύνολο των τεχνικών που θα ακολουθήσουν, στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και στη σωστή χρήση αυτών, όπως επίσης και στα μέτρα ασφαλείας.
 2. Πρακτική: Κοπή μετάλλου – Λείανση – ασημοκόλληση – Στίλβωση
  Οξειδώσεις μετάλλων και Πατίνες
 3. Εφαρμογή της τεχνικής Inlay με Σμάλτα | Ρητίνες | Ψυχρά σμάλτα | Κεραμικά σμάλτα
 4. Κατασκευή Δαχτυλιδιού με ξεχείλωμα στις άκρες
 5. Κύκλοι «χωνευτοί» σε σχήμα “+”
 6. Διπλό επίπεδο – Φύλλωση
 7. Κατασκευή Δαχτυλιδιού με κάρφωμα σε μισότρυπη πέτρα.
 8. Τεχνική Bool
 9. Κατασκευή ενιαίας γάμπας Δαχτυλιδιού
 10. Κατασκευή Καστονιού (κλείσιμο πέτρας)

 

ΥΛΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ (Β’ κύκλος μαθημάτων – 2 εβδομάδες):

 1. Σκουλαρίκι «καρπουζάκι» (σχήμα φέτας καρπουζιού)
 2. Διπλό επίπεδο ακριβείας με πριτσίνωμα και ένθετο ύφασμα
 3. Δαχτυλίδι «hollow»
 4. Ορθογώνιο πλαίσιο και διαμόρφωση γωνίας
 5. Married Metal
 6. Φύλλωση πολλαπλών επιπέδων
 7. Κατασκευή βραχιολιού με μεντεσέ
 8. Κλείσιμο πέτρας με ακίδες
 9. Κατασκευή δαχτυλιδιού με σπειροειδές κλείσιμο σε απόσταση
  και ένθετο υλικό.
 10. Κατασκευή Βυζαντινού Σταυρού και κάρφωμα πέτρας

 

Διάρκεια Μαθημάτων

Η συνολική διάρκεια του κάθε Κύκλου μαθημάτων ορίζετε στις 40 ώρες.
• Καθημερινά 4 ώρες
• Από Δευτέρα έως Παρασκευή
• Για 2 εβδομάδες
• Πρωινό τμήμα (10:00 – 14:00) ή απογευματινό τμήμα (17:00 -21:00) με διάλειμμα 30 λεπτών.


 

Παροχές:

• Πλήρης εξοπλισμός εργαλείων και μηχανημάτων ανά άτομο.
• Σημειώσεις με αναλυτική περιγραφή και εικόνες για όλες τις τεχνικές.
• Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου με υπογραφή από το Κ.Δι.Βι.Μ 1 «by CREATeviTY» και την Εύη Δημολαΐδου.


 Δήλωση Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην ηλεκτρονική φόρμα της δήλωσης. Ακολουθήστε της οδηγίες, διαβάστε τους όρους συμμετοχής και συμπληρώστε με προσοχή όλα τα πεδία.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Εύη Δημολαΐδου

Read more →

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ”

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής.
Εισηγητής σεμιναρίου: Γιάννης Κατσιγιάννης
Διάρκεια: 8 μαθήματα
Κόστος συμμετοχής: 160€

 

Λίγα λόγια για το εργαστήριο της Δημιουργικής Γραφής

Η Δημιουργική Γραφή είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό και σε πολλά κράτη, ενταγμένη στις κύριες βαθμίδες του εκπαιδευτικού τους συστήματος. Στη χώρα μας, άρχισε να γίνεται γνωστή τα τελευταία χρόνια, κυρίως, με αφορμή την λειτουργία του ομώνυμου μεταπτυχιακού προγράμματος. Έκτοτε, εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται συνεχώς. Πως να μη συνέβαινε άλλωστε αυτό, αφού όπως γνωρίζουμε, ο Έλληνας γράφει.

Πολλοί όμως είναι εκείνοι οι οποίοι ρωτούν με ενδιαφέρον, «τι είναι η Δημιουργική Γραφή;». Ο εισηγητής της Δημιουργικής Γραφής στη χώρα μας, ο ποιητής Μίμης Σουλιώτης, έλεγε ότι: «δημιουργική γραφή σημαίνει πάνω απ’ όλα δημιουργικό σβήσιμο». Με άλλα λόγια θα λέγαμε πως είναι η διαδικασία που οδηγεί σε ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό παράγωγο. Μέσα λοιπόν, σ’ ένα εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, μαθαίνουμε, γνωρίζουμε-αναγνωρίζουμε και ανταλλάσουμε απόψεις, πάνω σε θέματα που άπτονται της λογοτεχνικής γραφής. Στη συνέχεια, προβαίνουμε σε πρακτική εφαρμογή των όσων μάθαμε, δηλαδή γράφουμε.

Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο και να προσπαθήσω να λύσω μία συνήθη παρερμηνεία. Όχι, το εργαστήριο της Δημιουργικής Γραφής δεν αποτελεί κάποιου είδους «σχολής συγγραφέων». Συμβάλει όμως ουσιαστικά, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης καλύτερων, πιο εκλεπτυσμένων και απαιτητικότερων αναγνωστών. Το ταλέντο σαφώς και δεν διδάσκεται, η τεχνική όμως, σίγουρα ναι. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι ο καθένας κρύβει μέσα του τον ποιητή κι ένα τέτοιο εργαστήριο βοηθάει στα μέγιστα στο να τον συστήσει με τον κατάλληλο τρόπο στο αναγνωστικό κοινό.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και εκπαίδευσης, σε εκείνους που είχαν μία πρότερη εμπειρία, αλλά και όσους θα ήθελαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά την ξεχωριστή εμπειρία της λογοτεχνικής γραφής.

Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή

Ο Γιάννης Κατσιγιάννης είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος της Δημιουργικής Γραφής, του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει συλλογή διηγημάτων, ποιητική συλλογή, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο Για Ένα Χαμόγελο, που ανήκει στο είδος της παιδικής λογοτεχνίας.
Διηγήματα του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Σενάριο του, είχε συμμετοχή στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
Το 2015 συμμετείχε στο συλλογικό e-book «Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο», που το σχεδίασε και το επιμελήθηκε η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου.
Τον Απρίλιο που μας έρχεται, θα ανεβεί επί σκηνής το παιδικό θεατρικό του έργο με τίτλο: «Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι».
Από το 2012, διδάσκει Δημιουργική Γραφή τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.


 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε πλήρως και να δηλώσετε συμμετοχή!
Για τα σεμινάρια που διεξάγoνται στη Σχολή μας, μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της σελίδας μας στο facebook

Read more →

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2015-2016

Για όλους εσάς που η Δημιουργία δεν είναι τυχαία επιλογή, ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο!

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα και ενημερωθείτε άμεσα για τα μαθήματα που διδάσκονται στη Σχολή μας.


Για την καλύτερη πληροφόρηση σας και για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε το χώρο μας στην οδό Φράγκων 20, στο 2ο όροφο.

Read more →