ΕΥΗ ΔΗΜΟΛΑΪΔΟΥ

Μάθημα: Αργυροχοΐα

Σεπτέμβρης. Παρ’ όλη τη μουντάδα του φθινοπώρου, τα πορτοκαλοκόκκινα χρώματα των φύλλων προσδίδουν φως και μαγεία. Συμμαζεύουν τη σκέψη, μαρτυρούν τη χειμωνιάτικη θαλπωρή. Ωθούν τη φαντασία σε κάτι πιο ζωηρό και δημιουργικό. Δημιουργία λοιπόν… ό,τι καλύτερο! Εποχή ανασυγκρότησης, αναζήτησης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Έτσι σκεπτόμενη ξεκίνησα πριν από χρόνια! Όταν τα παιδιά μεγάλωσαν και μπορούσα να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου…
…και να, έντεκα χρόνια μετά στη δική μου Σχολή. Με την καρδιά να πάλλεται σε γρήγορους ρυθμούς… εν μέσω κρίσης, τόλμησα! Ονειρευόμουν να γεμίσουν οι τάξεις με μεγάλα παιδιά. Να πιάσουν τα χέρια σφυρί και αμόνι, κλωστές, χάντρες, υφάσματα, πινέλα, μπογιές, πηλούς, χρώματα… Και κάπου εκεί ανάμεσα ν’ ακούγονται τα γέλια τους! Άλλωστε, πότε θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας στιγμές αισιοδοξίας; Τότε μόνο, όταν νιώθουμε ασφαλείς και αυτάρκεις. Δημιουργικοί! Μέσα σε ένα χώρο που είναι φτιαγμένος για μας, και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Σ’ αυτόν που θα γνωρίσουμε φίλους και θα μοιραστούμε γνώσεις, μικρά μυστικά και που θα κερδίσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Σμιλεύοντας τα μέταλλα, πλάθοντας τον πηλό, υφαίνοντας ή ράβοντας, σχεδιάζοντας και ζωγραφίζοντας, μεταμορφωνόμαστε καθώς ανακαλύπτουμε πως ΠΟΤΕ δεν σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Αυτός ο χώρος για μένα και για όλους εσάς, ήταν υπόσχεση ζωής!

Η Εύη Δημολαΐδου, από πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα σπουδάζοντας Υψηλή Ραπτική. Η ενασχόλησή της με το χειροποίητο καλλιτεχνικό κόσμημα άρχισε το 2001 όπου παρακολούθησε για πρώτη φορά σεμινάρια αργυροχοΐας και συνέχισε μέχρι το 2005, πάντα δίπλα σε έμπειρους αργυροχρυσοχόους. Με στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στον τομέα των Εικαστικών Τεχνών και την Ιστορία της Τέχνης, παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημιουργός χειροποίητου καλλιτεχνικού κοσμήματος και να συμμετέχει σε εκθέσεις. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ίδρυσε την επιχείρηση «by CREATeviTY». Την ίδια περίοδο αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκπαίδευση πάνω στην κατασκευή κοσμήματος στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης . Παράλληλα εργάστηκε σε φορείς όπως η Ν.Ε.Λ.Ε, σε Δήμους και Πολιτιστικούς συλλόγους. Το 2009 αποτέλεσε έκτακτο μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Την ίδια χρονιά, έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “ΚΟΣΜΗΜΑ” (ISBN 978-960-931567-8), σχετικό με την κατασκευή κοσμήματος. Το έτος 2011 πήρε μέρος στην καλλιτεχνική έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η εταιρεία «BAZZART» όπου κέρδισε το 1ο βραβείο με τίτλο «People’s choice best artist award 2011». Αυτό το βραβείο αποτέλεσε ορόσημο στην επαγγελματική της εξέλιξη τόσο ως Καλλιτέχνιδα όσο και ως Εκπαιδεύτρια. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από άλλους φορείς και να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση της «by CREATeviTY». Εκτός από τα μαθήματα – σεμινάρια Αργυροχοΐας που συνεχίζει να διδάσκει η ίδια, έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα που αφορούν το χειροποίητο κόσμημα σε όλα τα επίπεδα και τις μορφές του, τις εικαστικές κατασκευές και την ένδυση σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές.

ΕΡΓΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ