Η ΣΧΟΛΗ

“Σκοπός είναι η απόκτηση γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της επαγγελματικής θέσης στην αγορά εργασίας αλλά και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του εκπαιδευόμενου στο πεδίο της Τέχνης και του Πολιτισμού”

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Η εταιρεία «by CREATeviTY» της Εύης Δημολαΐδου, δραστηριοποιείται στο χώρο της Τέχνης από το 2008, με την κατασκευή και πώληση χειροποίητων κοσμημάτων, ειδών γάμου – βάπτισης και εικαστικών κατασκευών. Από το 2010 η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον τομέα της επιμόρφωσης με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων – σεμιναρίων Αργυροχοΐας σε ενηλίκους. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει τη δράση του Εργαστηρίου της επενδύοντας στην αγορά μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και κατεργασίας υλικών τόσο για καλλιτεχνικές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές. Το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στο πιο νευραλγικό σημείο της πόλης, το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο καινούργιος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος καλύπτει πλέον το ευρύ φάσμα των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς επίσης, τις αυξημένες ανάγκες και τις καινοτόμες ιδέες του Εργαστηρίου. Στις αρχές του 2014, η εταιρεία πιστοποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ και έκτοτε θεωρείται αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1

Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο καινούργιος χώρος, σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπως και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Πληροί τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, είναι εργονομικός και εξίσου λειτουργικός όσον αφορά τους χώρους της Σχολής αλλά και τις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου που συστεγάζεται. Οι αίθουσες του ΚΔΒΜ 1 είναι κατάλληλα εξοπλισμένες για να καλύπτουν τις εργαστηριακές ανάγκες του κάθε μαθητή, παρέχοντάς του μηχανήματα και εργαλεία στο πλαίσιο της εξατομικευμένης διδασκαλίας. Βεβαίως, το «αποστειρωμένο» και ψυχρό ύφος της αυστηρής εφαρμογής των κανόνων επισκιάζεται από το ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον της Σχολής. Η barock διακόσμηση, τα ζεστά χρώματα και οι μοναδικές δημιουργίες των εκπαιδευτών που κοσμούν τα έπιπλα και τους τοίχους συμβάλουν στη δημιουργικότητα των καταρτιζόμενων και ενισχύουν το κίνητρο της έκφρασης των συναισθημάτων τους.

Κ.Δ.Β.Μ
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι η βασική δομή της εκπαίδευσης ενηλίκων. Μέσα από τις υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες στοχεύει  στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής του εκπαιδευόμενου στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου αλλά και την ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασής του στην αγορά εργασίας και της επαγγελματικής του εξέλιξης. Επιπλέον, συμβάλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του εκπαιδευόμενου στο πεδίο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικοι, άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως φύλου, μορφωτικού επιπέδου, εθνικότητας και θρησκείας.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

+ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ;

Μελετήστε με προσοχή το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο και επικοινωνήστε με τη γραμματεία στο 2310 851 476

+ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ;

Η μάθηση που παρέχεται, είναι προσαρμοσμένη στην εκπαίδευση ενηλίκων, δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του εκπαιδευόμενου. Σκοπός είναι η απόκτηση γνώσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της επαγγελματικής θέσης στην αγορά εργασίας για τις οποίες παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ. Είναι γνώσεις που στοχεύουν πρωτίστως στις αρχές και τους σκοπούς της εκπαίδευσης ενηλίκων (εμπλουτισμός γνώσεων, ανάπτυξη και βελτίωση ικανοτήτων και δεξιοτήτων, ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου κλπ). Τα προγράμματα που παρέχονται στα Κ.Δ.Β.Μ. έχουν αναπτυχθεί για να εξυπηρετήσουν τον παραπάνω σκοπό και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών και εξειδικευμένων επιστημόνων και φορέων με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

+ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ;

Το κόστος των μαθημάτων – σεμιναρίων διαφέρει από μάθημα σε μάθημα. Σας δίνουμε την δυνατότητα να εξοικονομήσετε σημαντικό ποσοστό ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής.

+ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΗ;

Οι λόγοι είναι πολλοί!

- Το πλήθος των μαθημάτων και των ημερήσιων σεμιναρίων καλύπτει τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας του καθενός.

- Το γνωστικό επίπεδο των εκπαιδευτών είναι πολύ υψηλό και αυτό μεταφέρεται στο μάθημα και στον κάθε εκπαιδευόμενο ξεχωριστά μέσω της μεταδοτικότητας του κάθε εκπαιδευτή.

- Εφαρμόζεται σε όλα τα μαθήματα η μέθοδος της εξατομικευμένης διδασκαλίας χωρίς να επηρεάζεται από το ευχάριστο κλίμα της ομαδικότητας που επικρατεί.

- Οι αίθουσες είναι ειδικά διαμορφωμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες βάσει των αναγκών του κάθε μαθήματος.

- Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του καθενός τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος, μέτρα τα οποία διδάσκεστε εσείς μέσα από σεμινάρια πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων.

- Τα χρώματα, η barock διακόσμηση και τα μοναδικά έργα των εκπαιδευτών που κοσμούν τα έπιπλα και τους τοίχους συμβάλουν στη δημιουργικότητα των καταρτιζόμενων και ενισχύουν το κίνητρο της έκφρασης των συναισθημάτων τους.

- Η παρουσία του «byCREATeviTY Lab», ενός σύγχρονου εργαστηρίου, στον ίδιο χώρο που φροντίζει να σας παρέχει μοναδικές υπηρεσίες ψηφιακής μοντελοποίησης και κατασκευής με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. Υπηρεσίες απόλυτα συνδεδεμένες με όλα τα μαθήματα του Κ.Δ.Β.Μ 1 «byCREATeviTY». Ένας συνδυασμός σχολής και εργαστηρίου, μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που υποστηρίζει τις «τρελές» ιδέες ενός καλλιτέχνη αλλά και τις ανάγκες ενός επαγγελματία!

- Μέσα από την γνώση που αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγων μηνών και με την υποστήριξη του «byCREATeviTYLab» δίνεται η δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες δημιουργώντας το δικό τους εργαστήριο.

- Η διοργάνωση της ετήσιας μαθητικής έκθεσης, που στόχο έχει στην ανάδειξη του υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας των μαθητών, αλλά και στην επιβράβευση αυτών που θα ξεχωρίσουν μέσα από τον διαγωνισμό που πραγματοποιείται σε αυτήν την έκθεση.

- Οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό μέσα από τις οποίες οι μαθητές, αφ’ ενός ενισχύουν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα του διαγωνισμού και αφ’ ετέρου περνούν ευχάριστες στιγμές με τους νέους φίλους που απέκτησαν μέσα στη σχολή.

Η προσέγγιση του μαθητή ως ξεχωριστή προσωπικότητα και οι δεσμοί σχέσεων  που αναπτύσσονται από την πρώτη στιγμή είναι , ίσως, ο πιο ισχυρός λόγος για να μοιραστεί μαζί μας τις πιο δημιουργικές στιγμές του.  Ο ελεύθερος χρόνος όχι μόνο αξιοποιείται αλλά κυρίως επενδύεται σε γνώσεις και ανθρώπινες σχέσεις!